p
Lindströms angusburgare
  |    |    |    |
publicerad: 01 jul 2007 | reviderad: 23 apr 2009 | av: BBQtaste | 

Sandwich

Världen över har sina egna speciella mackor, som äts vid frukost, lunch och middag. På grillen går det alldeles utmärkt att laga många av dess god klassiker och sedan kan man alltid själv experimentera fram sin egen favorit macka. Det enda som behövs är ett gott bröd, olika tillbehör och en varm grill.

Lite historia

Bröd har vi ätit sedan urminnes tider, men sandwich har sitt ursprung i mitten av 1700-talets England där Earlen av Sandwich inte ville ta paus från sitt kortspelande. Han ville helt enkel kunna äta sin smörgås med en hand och spela kort med den andra. Två brödbitar med pålägg emellan och sedan skuren på diagonalen var lösningen.

Brödet

Välj alltid bröd av god kvalitet och som du själv tycker om. Är du riktig fantast, så bakar du själv, men annars går det bra att besöka din lokala bagare. Varje land har sina speciella bröd och en del av dessa är inte så svar att laga på grillen.

Vid grillen

Grillen är perfekt för att rosta brödet, men tänk på att det går ganska snabbt så du inte bränner brödet.

Tillbehören

Det bästa med att laga olika sandwich är att du kan variera tillbehören i det oändliga. Sedan finns det ju självklart klassiker som har sina givna ingredienser, men var inte rädd för att testa.

Tips

Recept

En klassiker med bacon, sallad och tomat.
tid: 20 min | grillmetod: direkt | styrka: mild  | nivå: lätt
En klassiker bland smörgåsar
tid: 30 min | grillmetod: direkt | styrka: mild  | nivå: lätt
En smarrig skapelse
tid: 15 min | grillmetod: 50/50 | styrka: medium  | nivå: lätt

BBQtaste klickbara taggar: