Lindströms angusburgare
  |    |    |    |
publicerad: 14 apr 2007 | reviderad: 12 juli 2008 | av: BBQtaste | 

Hamburgare

I princip alla älskar hamburgare och få rätter har erövrat värden som burgaren har gjort. Man tror att dess resa började i Hamburg på 1800-talet, där tyska emigranter tog med sig ett recept som vidarutvecklades i USA. Genombrottet kom på världsutställningen i St Louis 1904.

Köttet

En hamburgare kan varieras i det oändliga, men för att lyckas är grunden det malda köttet. Ingen större vetenskap, utan välj bra råvaror som sedan mals grovt samt smaksätts med salt och peppar. Där har du grunden i en riktigt god burgare.

Det riktigt inbitna mal sin egen färs, men har du inte tillgång till en köttkvarn kan du säga till i butiken att du önska grovmald högrev med ca 15-20% fetthalt.

Att gå in i en diskussion om val av kött till burgare är som att skjuta sig själv i foten för inom detta område har alla synpunkter. Prova dig fram och finn din favoritdetalj på nötkreaturen för att skapa den perfekta burgaren. Glöm dock inte bort att fett är viktig del för att lyckas, så snåla inte på den detaljen.

Brödet

Är en viktig del för hela smakupplevelsen och de klassiska hamburgerbröd du köper i butik håller inte. Laga dit eget hamburgetbröd och du kommer att lyfta smakerna till en helt ny nivå.

Läs mer BBQtaste´s recept på hamburgerbröd

Tillbehören

Då är det dags att bygga burgaren, där det finns är mängd olika tillbehör och alla har ju sina favoriter. I vår receptlista gällande tillbehör har vi publicerat de mest populära tillbehören, men experimentera gärna med egna tillbehör.

Läs mer på sidan BBQtaste hamburger tillbehör

Tips

Recept

En hamburgare med bacon och ost.
tid: 30 min | grillmetod: direkt | styrka: mild  | nivå: lätt
Laga ditt egna bröd till hamburgaren
tid: 60 min | grillmetod: direkt | styrka: mild  | nivå: medel
Med rosmarin och vitlök
tid: 30 min | grillmetod: direkt | styrka: mild  | nivå: lätt
Lax passar perfekt att gör burgare av
tid: 45 min | grillmetod: direkt | styrka: mild  | nivå: medel