Lindströms angusburgare
  |    |    |    |
publicerad: 05 juni 2010 | av: BBQtaste |  foto: Sabina Lundahl

The snake method

Med denna metod får du en perfekt temperatur på ca 85° - 120°C under lång tid, vilket är en förutsättning för att laga riktig barbecue. Allt bygger på att man skapar en ring/orm av briketter med högt energivärde (t ex Webers briketter), som tänds på i ena änden och sedan sprids långsamt glöden i ormen.

Temperaturen med ormen regleras med hur många briketter som används för att skapa ormens tjocklek.


Tiden regleras med hur lång ormen är, där 1/4 orm motsvara ca 4 timmar barbecue.

Steg för steg

Med denna steg för steg instruktion blir du proffs på att grilla enligt metoden "The snake".

The snake steg 1

Steg 1 - Förbered grillen genom att ta bort aska och eventuellt tömma askhållaren undertill på grillen (om din grill är utrustad med en sådan).

The snake steg 2

Steg 2 - Tag bort grillgallret och börja skapa ormen genom att lägga två briketter omlott på brikettgallret.

The snake steg 3

Steg 3 - Bygg sedan vidare enligt denna princip tills du har en lagom lång orm. 1/4 av brikettgallret motsvarar ca 4 timmar grilltid med Weber briketter. Tänk bara på att ormen inte skall gå ihop.

The snake steg 4

Steg 4 - Lägg sedan ytterligare en brikettrad ovanpå ormen. Ger en temperatur på ca 95-105°C under 8 timmar

The snake steg 5

Steg 5 - Önskar du rök som smaksättare, så placerar du rökchunks på briketterna.

The snake steg 6

Steg 6 - Tänd sedan några briketter i tändröret.

The snake steg 7

Steg 7 - När briketterna glöder häller du över dem i början av ormen. Använd en grilltång för att placera briketterna på rätt plats.

The snake steg 8

Steg 8 - Placera en aluminiumform i mitten av brikettgallret och häll sedan varmt vatten i formen.

The snake steg 9

Steg 9 - Lägg på grillgallret och sedan på med locket. Invänta tills temperaturen har stabiliserat sig till ca 95° - 105°C. Behöver du justera temperaturen görs detta med toppventilen på grillens lock.

The snake steg 8

Steg 10 - Nu är det dags att lägga på det som skall grillas. På med locket och gör dig redo för flera timmars grillning.

Tips/fakta

BBQtaste klickbara taggar: