Lindströms angusburgare
  |    |    |    |
publicerad: 02 maj 2008 | av: BBQtaste | 

Tillagningstemperatur kyckling

Många tycker det är svårt att grilla kyckling för resultatet blir alltför ofta ganska torrt och tråkigt, men som med all matlagning gäller det att ha lite koll på grunderna. Kyckling är en klockren råvara att grilla, men på grund av att den har en låg fetthalt är det snabbt gjort att man tillagar den allt för länge. Detta löser man enkelt genom att mäta temperaturen under tillagningen. Sedan är det också viktigt att tänka på att inte tillaga kycklingen med alltför hög värme för då får bara ytan färg och inuti är kycklingen rå.

Detalj Medium Well done
Kyckling hel - 75-82°C
Kyckling halv - 75-82°C
Kycklingben - 75-82°C
Kycklingklubba - 75-82°C
Kycklingfilé - 72°C
Kycklingbröstfilé - 70°C
Kycklinglårfilé - 75°C

Tips

BBQtaste klickbara taggar: