Lindströms angusburgare
  |    |    |    |
publicerad: 2 maj 2009 | av: BBQtaste | foto: Weber / Sabina Lundahl

Skorstenständare

Grillar du med kolgrill börjar allt med att skapa en perfekt glöd. Det finns många olika sätt att tända kol/briketter, men en av våra favoritmetoder är att använda en skorstenständare.

Med skorstenständaren får du en perfekt glöd inom 20-30 minuter och du tänder med miljövänliga tändkuber/papper.

Steg för steg:

Nedan visar vi steg för steg hur du enkelt och säkert skapar en perfekt glöd med en skorstenständare.

Steg 1 - Lyft av grillgallret från grillen och placera skortenständaren på brikettgallret.

Steg 2 - Häll i önskad mängd briketter/kol i skortenständaren. Ett vanligt fel är att man använder allt för mycket briketter/kol, så anpassa mängden efter vad och hur mycket du skall grilla.

Steg 3 - Sätt skortenständaren lite åt sidan för att göra plats åt tändkuberna.

Steg 4 - Placera 2-3 tändkuber på brikettgallret och tänd dem.

Steg 5 - Placera skorstenständaren över tändkuberna.

Steg 6 - Efter ca 20-30 minuter har du perfekt glöd.

Steg 7 - Använd grillhandskar och häll försiktigt över briketterna/kolen på brikettgallret.

Steg 8 - På med grillgallret och börja grilla.

Tips/fakta

BBQtaste klickbara taggar: