Lindströms angusburgare
  |    |    |    |
publicerad: 03 aug 2008 | av: BBQtaste | 

Skaldjur

Od eveniati con nulparum, qui quo minimodi num ipsam excerro qui ommostemo volupta tiasper ianditibus voluptatatis num voluptate poruptaque volupta ditaspi caepudantior re rehendit idem qui corisquist omnimus ium deritata nonsequam autaturi te essed minvel ma volorestibus quis minis peditat dolorporem volore.

Styckningsdetaljer som passar på grillen

Bea voloreria consequi ullorest, aritium experem repra platur ad eum consequae estiis et et que dolori consent aut am iur.

Detalj

Ceperatibus. Obissunto ea et optatquatus.

Inhandla och förvara

Uga. Itasit, simet provitatecti odipsum endaecabo. Ut doluptiorro qui inis venti conseriorum sunti quam apicilit qui nis idusam aspeliquo quodiae conessi od es dolorerspis doluptat videbitio idemquiandia doluptatur moditis doluptur aut veri dissecerum que sinctat laut endanducid.

Smakkompisar

I listan nedan finner du smakkompisar till kyckling. Använd listan som grund när du själv skall exprimentera med smakerna gällande marinad, tillbehör osv.

» Äpple
» Ingefära
» Cider
» Apelsin
» Lök
» Vitt vin
» Soja
» Salvia
» Timjan
» Rosmarin
» Persilja
» Svartpeppar
» Aprikos
» Spiskummin
» Chili
» Kanel
» Koriander
» Fänkål
» Vitlök
» Paprika
» Plommon
» Sirap
» Honung

Tillaga

Då grisskött är ganska magert kött, så är det viktigt att du inte tillagar för länge. Det resulterar i ett tort och ganska smaklöst kött. Ett sätta att få perfekt resultat varje gång är att använda en grilltermometer. Gällande tillagningstemperatur och griskött har man alltid sagt att oavsett styckningsdetalj skall det vara 75°C, men då blir tyvärr många detaljer allt för torra och smaklösa. Gör som kockarna istället och jobba med temperaturer som lyfter råvaran, utan att kompromissa på att det är genomlagat.

En detalj som fläskfilé kan man tillaga medium på 65°C och vid 70°C är den welldone. Över dessa temperaturer blir den ganska torr och tråkig. Det lite fetare detaljerna på grisen kan med fördel serveras med en innetermperatur på 70-80°C. Längst ned i detta dokument finns en klickbar tagg till en komplett lista gällande tillagningstemperaturer för fläskkött.

Lägg ut fläskköttet i god tid innan tillagning, så det blir rumstempererat. Se även till att torka av köttet.

Pusta köttet fri från senor och hinnor, men skär inte bort fett innan tillagning för fettet är en smakbärare. Efter det att köttet är tillagat kan du skära bort fettet.

En sak som många glömmer är att lyfta bort råvaran från grillen några grader innan tillagningstemperatur är nådd och låta den vila innan servering. Anledning till att man skall göra detta är att temperaturen stiger ca 2-4°C efter det att du tar fläskköttet från grillen och när du låter köttet vila lägger sig alla köttsafter, som annars rinner ut på skärbrädan.

Tips


BBQtaste klickbara taggar: