Lindströms angusburgare
  |    |    |    |
publicerad: 01 jul 2006 | av: BBQtaste | 

Rub

Ett perfekt sätt att smaksätta olika råvaror innan tillagning på grillen är blanda samman olika kryddor som sedan massera in på råvarans yta.

Skapa din favoritblandning

Alla grillmästare har minst en egenkomponerad kryddblandning, som ger den där extra smaken. Låt skapar glädjen börja och experimentera fram olika kryddblandningar. En bra källa till olika smakkompisar baserat på råvara finner du i vårt tema för råvaror.

Steg för steg

Börja med att inhandla ett bra basutbud av kryddor och köp helst hela korn för de behåller smaken längre. En bra mortel är ett klockrent verktyg och till förvaring av din färdiga rub använder du några torra små burkar med lock.

Nu är det bara att börja testa dig fram till den perfekta blandningen. En bra start är salt och paprikapulver, där du sedan blandar ned olika smaksättare tills du nått önskat resultat.

När du är nöjd smaken är det dags att massera in kryddblandningen på råvaran. Innan tillagning kan du låta kryddorna verka lite.

Tips

BBQtaste klickbara taggar: