Lindströms angusburgare
  |    |    |    |
publicerad: 25 apr 2010 | av: BBQtaste | foto: Sabina Lundahl

Rengöra kolgrillen

Många vi möter på våra grillskolor frågar hur man får grillen lika snygg som när den var ny. De önskar speciellt få grillgallret lika skinande rent, som när de använde grillen för första gången.

Nedan har vi sammanställt några tips inför varje grillning, hur du skall förvara grillen och att förbereda grillen inför varje grillsäsong.

Inför varje grillning

Ett effektivt sätt att få bort rester på grillgallret är att först värma grillgallret och sedan använda en grillborste för att rengöra gallret.

Löpande underhåll & förvaring

Lite underhåll då och då ökar livslängden på din grill och ofta du utför underhåll beror på hur mycket du grillar. När grillen inte används, så bör du använda överdrag eller placera den under tak.

Inför grillsäsongen

När det är dags att damma av grillen för säsongen är det läge att se till att alla detaljer sitter fast och byta ut detaljer som är trasiga. Rengör grillen utvändigt med varmt vatten och diskmedel.

BBQtaste klickbara taggar: