Lindströms angusburgare
  Portioner: 4 | Tid: 8 tim | Grillmetod: The snake| Styrka: Medium |    |    |    |
publicerad: 3 sep 2010 | recept: BBQtaste | 

Pulled pork

Detta är en av de många klassiska barbecue rätterna från södra USA, där man tillagar fläskkarré eller bog av gris under lång tid på låg temperatur sk "low & slow". När köttet är klart, så kan man enkelt riva isär det med en gaffel. Grillmetoden vi använder för detta recept är heter "The snake" och anpassad för att ge jämn och fin temperatur under lång tid. Du kan dock tillaga denna rätt även med grillmetoden indirekt värme. Hemligheten med en riktigt bra tillagad pulled pork är att temperaturen i grillen ligger mellan 90° - 110°C

Mängd Råvara Notering
1,5 kg fläskkarré  

Rub:

2 msk salt  
2 msk paprikapulver  
1 msk farinsocker  
2 stk cayennepeppar  

Grillsås:

2 dl ketchup  
1/2 dl äppelcidervinäger  
1 msk honung  
1 tsk tabasco  
  svartpeppar  
  salt  

Övrigt:

  grillform ca 2 liter
  rökflis hickory

Förberedelser:

Vid grillen:

Vid servering:

Tips från kocken: