Lindströms angusburgare
  Portioner: 4 | Tid: 20 min | Grillmetod: 50/50| Styrka: Mild |    |    |    |
publicerad: 01 aug 2006 | recept: BBQtaste | foto: Sabina Lundahl

Grillad fläskfilé

Att grilla en hel fläskfilé ingår i varje grillmästares repertoar och egentligen är det inte så svårt, men det är några saker du skall tänka på för att få perfekt resultat varje gång. Hemligheten handlar om att få lite grillyta på köttet först och sedan tillaga den enligt principen "low and slow". Här passar grillmetoden 50/50 perfekt in, där du börjar med att bryna köttet runt om över glöden och sedan förflyttar du filé till den de av grillgallert där det inte är någon glöd. På med locket och använd grilltermometer för se när den perfekta kärntemperaturen på 67°C.

Mängd Råvara Notering
600 g fläskfilé  
  svartpeppar  
  salt  

Förberedelser:

Vid grillen:

Vid servering:

Tips från kocken: