Lindströms angusburgare
  Portioner: 4 | Tid: 4 tim | Grillmetod: 50/50| Styrka: Stark |    |    |    |
publicerad: 07 jun 2007 | recept: BBQtaste | foto: Sabina Lundahl

Chiligryta

Detta är verkligen en klassisker, som du bara inte får missa att tillaga. Ett bra tecken på att man lyckats med en rätt är när gästerna inte går hem förrän maten är slut och chiligryta är just denna typ av rätt. Tycker du att det känns lite väl lång tid vid grillen kan chiligrytan med fördel även tillagas dagen innan och värmas upp när gästerna kommer. Ett hett tips är dock att laga mängder och blir det mot förmodan något över, så är det bara att frysa in.

Mängd Råvara Notering
1 kg högrev  
1 l öl  
2 st ancho torkad chili
1 st chipotle torkad chili
1 st piri-piri färsk chili
2 st jalapeño färsk chili
5 st vitlöksklyftor finhackade
1/2 dl majsmjöl  
1/2 dl chilipulver  
1 st köttbuljongstärning  
1 msk spiskummin  
1 msk oregano  
1 msk koriander  
1 tsk socker  
  solrosolja  
  vatten  

Övrigt:

  grillpanna  
  aluminiumform modell större, toppits

Förberedelser:

Vid grillen:

Vid servering:

Tips från kocken: