Lindströms angusburgare
  Portioner: 4 | Tid: 30 min | Grillmetod: Direkt| Styrka: Mild |    |    |    |
publicerad: 17 feb 2004 | recept: BBQtaste | foto: Sabina Lundahl

Bacon burger

Det finns inget som slår en riktigt god bacon burger från grillen med en skiva smält ost och tillbehör. Att skapa den perfekta burgaren börjar med köttet, som skall vara av hög kvalité, grovmalt och en fetthalt på 15-20%. Har du inte tillgång till köttkvarn, så är det bara att säga till i charken där du handlar. I receptet nedan har vi valt att använda högrev, som har mellan 10-13% fetthalt så be om att få lite extra fett.

Mängd Råvara Notering
400 g högrev grovmald
1 tsk salt falksalt
1 tsk svartpeppar  

Tillbehör:

4 st hamburgerbröd  
8 st baconskivor  
4 st cheddarost skivor
4 st tomatskivor  
  sallad  
  rödlök tunna skivor
  majonnäs hellmann´s
  ketchup heniz

Förberedelser:

Vid grillen:

Vid servering:

Tips från kocken: