Lindströms angusburgare
  |    |    |    |
publicerad: 02 jul 2006 | av: BBQtaste | 

Marinad

Grunden i en marinad är något syrligt, lite olja och smaksättare i form av t ex kryddor. Syftet med en marinad är att möra och ge smak till det som skall tillagas på grillen.

Skapa din egen marinad

Att göra sin egen marinad är inte svårt och använder du grunden syrligt, lite olja samt smaksättare i form av kryddor tillsammans med lite "experimentfeeling" har du snart en serie favoritmarinader till olika råvaror.

En bra start i att laga en egenkomponerad marinad är att använda smakkompisar till en råvara. Info om smakkompisar finner du i vårt forum tema och sedan väljer du råvaror.

Marineringstid

Hur länge skall då en råvara marineras? Det beror lite på själva råvaran och storleken på råvaran. Mindre stycken i form av skaldjur, fiskfilé och detaljer till spett är lagom marineringstid mellan 15-20 minuter. Större detaljer som t ex lammstek, hel kyckling osv behöver lite längre marineringstid i form av 2 -6 timmar.

Vid längre marineringstider skall marineringen ske på ett kallt ställe, men se till att råvaran har rumstemperatur innan den tillagas på grillen.

Tänk på att inte marinera sönder råvaran samt att bevara/lyfta fram råvarans smak.

Tips

Recept

Passar till gris och kyckling
tid: 10 min | grillmetod: ingen | styrka: mild  | nivå: lätt
Passar till fisk, gris, lamm och kyckling
tid: 10 min | grillmetod: ingen | styrka: mild  | nivå: lätt
Passar till nöt, gris, lamm och kyckling
tid: 10 min | grillmetod: ingen | styrka: mild  | nivå: lätt
Passar till fisk
tid: 10 min | grillmetod: ingen | styrka: mild  | nivå: lätt
Passar till nöt, gris, lamm, kyckling och fisk
tid: 10 min | grillmetod: ingen | styrka: mild  | nivå: lätt
Passar till gris
tid: 10 min | grillmetod: ingen | styrka: mild  | nivå: lätt

BBQtaste klickbara taggar: