Lindströms angusburgare
  |    |    |    |
publicerad: 01 okt 2005 | av: BBQtaste |  foto: Sabina Lundahl

Indirekt grillning med gasol

Genom att bara tända de yttersta brännarna är du förbered för att tillaga mat enligt metoden indirekt grillning. Denna grillmetod passar perfekt för råvaror/rätter med en tillagningstid över 20 minuter.

Syftet med indirekt grillning är att skapa en varmluftsugn av din gasolgrill, där du kommer att tillaga underbara rätter med hela köttstycken, kyckling och fisk mm.

Steg för steg

Ta för vana att då och då kontrollera att inte för mycket fet samlats i grillens dropplådan. Om det finns mycket fett, så rengör/byt droppskålen innan du startar grillen. Allt för mycket fett i droppskålen kan orsaka brand i grillen.

Se till att grillens regulatorer/vred är satta i läge avstängt. Öppna locket på gasolgrillen och vrid gasoltubens vred, så att gasol flödet öppnas mot grillen. Vrid gasolgrillens vred i "tändläge" och tryck sedan in knappen för att tända grillen. Stäng av den mittersta brännaren och stäng locket. Reglera temperaturen enligt recept.

Rengör grillgallret med en grillborsten och sedan är du klar för att laga mat enligt metoden indirekt grillning. Maten tillagas över den brännare som är avstängd.

Tips/fakta

BBQtaste klickbara taggar: