Lindströms angusburgare
  |    |    |    |
publicerad: 02 okt 2005 | av: BBQtaste |  foto: Weber

Indirekt grillning

Genom att fördela briketter på sidorna och sedan placera en droppskål i mitten är du förbered för att tillaga mat enligt metoden indirekt grillning. Denna grillmetod passar perfekt för råvaror/rätter med en tillagningstid över 20 minuter.

Syftet med droppskålen är att den skall fungera som en regulator av temperatur, avge ånga så att köttet blir extra saftigt och samla upp köttsafter. Droppskålen fyller du 3/4 med vätska i form av t ex vatten, buljong, vin eller öl.

När värmen har rätt temperatur, så tillagas råvarorna över droppskålen och använd en grilltermometer för att ha koll på när köttet är färdigt att serveras.

Steg för steg

Förbered grillen genom att ta bort aska och eventuellt tömma askhållaren undertill på grillen (om din grill är utrustad med en sådan).

Steg 1 - Tänd kol/briketter med skorstenständaren. Använd inte fler briketter/kol än du behöver för tillagning.

Steg 2 - Med skorstenständaren tar det ca 20-30 min att få en bra glöd.

Steg 3 - Häll försiktigt över briketterna/kolen på varsin sida av brikettgallret.

Steg 4 - Använd sedan av grilltång för fördela briketterna till två jämnstora högar.

Steg 5 - Placera en folieform i mitten av grillen och fyll med vatten till ca 3/4 av folieformen.

Steg 6 - På med locket och låt grillgallret på riktigt varmt.

Steg 7 - Rengör grillgallret med en grillborste.

Steg 8 - Råvaror som skall tillagas placeras över droppskålen och sedan på med locket.

Tips/fakta

BBQtaste klickbara taggar: