Lindströms angusburgare
  |    |    |    |
publicerad: 19 maj 2005 | reviderad: 12 juni 2006 | av: BBQtaste | 

Kryddsmör

Snabbt, enkelt och gudomligt gott! Så kan man sammanfatta grillmästarens favorit tillbehör nummer ett. Det finns liksom inget godare är en grillad biff med kryddsmör. Har du inte upplevt detta, så är det bara slaktaren till slaktarn för att köpa en kvalitet´s biff, tända grillen och i väntan på den rätta glöden gör du kryddsmöret.

Nu kan du köpa färdigt kryddsmör, men det du lagar själv blir mycket godare. Basen i våra recept är 100 g smör och det passar ganska bra till 4-6 portioner, men vi rekommenderar att du lagar större laddningar och det som blir över fryser du in. Du har ju liksom alla saker framme ändå, så varför inte passas på att ha lite kryddsmör i frysen.

Bli proffs på kryddsmör

Nu är det ju inte så svårt att laga kryddsmör, men det finns några trix för att du skall lyckas varje gång. Börja med att ta ut smöret i god tid, så att det blir rumstempererat för då är det lättare att blanda samman med alla ingredienser. När du smaksätter smöret skall du alltid använda bra råvaror, så gör du inget avkall på smaken. Smaka av och lita på dina sinnen för det är då du sätter den rätta smaken.

När du blandat alla ingredienser och smakat av är det dags är rulla samman kryddsmöret i plastfolie till en ca 2 cm tjock cylinder eller så kan du spritsa ut kryddsmöret på en plåt. Sedan är det dags för kryddsmöret att stelna till i kylskåpet och låter du detta ske under minst 2-3 timmar, så hinner alla smakerna gifta sig.

Inte så svårt eller hur! När du lagat ditt första kryddsmör är det dags att experimentera fram ditt egna kryddsmör.

Tips

Vad du behöver

Recept

Ett klassiskt kryddsmör till fisk och kyckling
tid: 15 min | grillmetod: ingen | styrka: mild  | nivå: lätt
Pepparrot ger en härlig sting.
tid: 15 min | grillmetod: ingen | styrka: mild  | nivå: lätt
Klassiskt kryddsmör som passar till allt
tid: 15 min | grillmetod: ingen | styrka: mild  | nivå: lätt
Laga eget smör är enkelt
tid: 20 min | grillmetod: ingen | styrka: mild  | nivå: lätt