Lindströms angusburgare
  |    |    |    |
publicerad: 02 okt 2006 | av: BBQtaste |  foto: Sabina Lundahl

Direkt grillning med gasolgrill

Denna grillmetod känner alla till och det är med denna metod som de flesta börjar med innan nästa steg tas i grillandets ädla konst. Direkt grillning är perfekt när man skall tillaga råvaror med kort tillagningstid, som t ex kort burgare osv.

När värmen har rätt temperatur, så tillagas råvarorna på grillgallret direkt över värmekällan.

Steg för steg

Ta för vana att då och då kontrollera att inte för mycket fet samlats i grillens dropplådan. Om det finns mycket fet, så rengör droppskålen innan du startar grillen. Allt för mycket fett i droppskålen kan orsaka brand i grillen.

Se till att grillens regulatorer/vred är satta i läge avstängt. Öppna locket på grillen och vrid gasoltubens vred, så att gasol flödet öppnas mot grillen. Vrid gasolgrillens vred i "tändläge" och tryck sedan in knappen för att tända grillen. När gasolgrillens alla brännare är tända stänger du locket och värmer grillgallret tills det blir varm.

Rengör grillgallret med en grillborsten och sedan är du klar för att laga mat enligt metoden direkt grillning.

Tips/fakta

BBQtaste klickbara taggar: