Lindströms angusburgare
  |    |    |    |
publicerad: 01 okt 2006 | av: BBQtaste |  foto: Weber

Direkt grillning med kolgrill

Denna grillmetod känner alla till och det är med denna metod som de flesta börjar med innan nästa steg tas i grillandets ädla konst. Direkt grillning är perfekt när man skall tillaga råvaror med kort tillagningstid, som t ex kort burgare osv. Tänk bara på att inte ha allt för mycket kol och briketter, utan anpassa mängden efter hur mycket som skall grillas och hur länge du tänkt att grilla.

När värmen har rätt temperatur, så tillagas råvarorna på grillgallret direkt över värmekällan.

Steg för steg

Förbered grillen genom att ta bort aska och eventuellt tömma askhållaren undertill på grillen (om din grill är utrustad med en sådan).

Steg 1 - Tänd kol/briketter med skorstenständaren. Använd inte fler briketter/kol än du behöver för tillagning.

Steg 2 - Med skorstenständaren tar det ca 20-30 min att få en bra glöd.

Steg 3 - Häll försiktigt över briketterna/kolen på hela brikettgallret.

Steg 4 - Fördela briketterna/kolen med en grilltång till ett jämnt lager över hela brikettgallret.

Steg 5 - På med locket och låt grillgallret på riktigt varmt.

Steg 6 - Rengör grillgallret med en grillborste och sedan är du klar för att laga mat enligt metoden direktgrillning.

Tips/fakta

BBQtaste klickbara taggar: