Lindströms angusburgare
  |    |    |    |
publicerad: 03 okt 2006 | av: BBQtaste 

Grillmetod 50/50 med gasolgrill

Med denna metod får du två grillmetoder i form av en yta för direkt grillning och en yta för indirekt grillning. Grillmetod 50/50 är perfekt för att tillaga mat med olika tillagningstider samt om du skall t ex tillaga kött som först skall brynas och sedan tillagas indirekt.

Steg för steg

Ta för vana att då och då kontrollera att inte för mycket fet samlats i grillens dropplådan. Om det finns mycket fet, så rengör droppskålen innan du startar grillen. Allt för mycket fett i droppskålen kan orsaka brand i grillen.

Se till att grillens regulatorer/vred är satta i läge avstängt. Öppna locket på grillen och vrid gasoltubens vred, så att gasol flödet öppnas mot grillen. Vrid hälften av brännarnas vred i "tändläge" och tryck sedan in knappen för att tända grillen. När brännarna är tända stänger du locket och väntar till grillgallret blir varm.

Rengör grillgallret med en grillborsten och sedan är du klar för att laga mat enligt metoden 50/50 grillning.

Tips/fakta

BBQtaste klickbara taggar: