Lindströms angusburgare
  |    |    |    |
publicerad: 03 okt 2006 | av: BBQtaste |  foto: Weber / Sabina Lundahl

Grillmetod 50/50 med kolgrill

Med denna metod får du två grillmetoder i form av en yta för direkt grillning och en yta för indirekt grillning. Grillmetod 50/50 är perfekt för att tillaga mat med olika tillagningstider samt om du skall t ex tillaga kött som först skall brynas och sedan tillagas indirekt.

Steg för steg

Förbered grillen genom att ta bort aska och eventuellt tömma askhållaren undertill på grillen (om din grill är utrustad med en sådan).

Steg 1 - Tänd kol/briketter med skorstenständaren. Använd inte fler briketter/kol än du behöver för tillagning.

Steg 2 - Med skorstenständaren tar det ca 20-30 min att få en bra glöd.

Steg 3 - Häll försiktigt över briketterna/kolen på ena sidan av brikettgallret.

Steg 4 - Använd grilltången för att justera högen och lägga på eventuellt briketter/kol som hamnade fel.

Steg 5 - På med locket och låt grillgallret på riktigt varmt.

Steg 6 - Rengör grillgallret med en grillborste och sedan är du klar för att laga mat enligt metoden 50/50.

Tips/fakta

BBQtaste klickbara taggar: