Lindströms angusburgare
  |    |    |    |
publicerad: 10 okt 2007 | reviderad: 03 maj 2008 | av: BBQtaste | 

Couscous

Få råvaror som couscous kan tillagas så snabbt och enkelt samt varieras i det oändliga. Couscous är små förkokta gryn av durumvete och har sitt ursprung i Nordafrika, där det utgöra basen i mängder av olika rätter. I Marocko är couscous även namnet på deras nationalrätt i form av en gryträtt, där grynen blandas med lamm, kyckling, grönsaker och smaksätts med chili, vitlök, harissa.

Couscous passar perfekt som tillbehör till de flesta rätter från grillen, där det ersätter ris och pasta. Passar även bra som basen i en sallad.

Snabbt & enkelt

Till 1 dl couscous går det åt 1 dl vatten och sedan är det bara att multiplicera hur många portioner du skall laga. Börja med att kocka upp vattnet. När vattnet kokar sätter du kastrullen åt sidan. Häll i couscous samt lite salt och rör om. Lägg på locket låt förvälla i ca 5 minuter. Sedan är det klart för servering.

När det gäller att smaksätta couscous är det bara din egna fantasi som sätter gränser. En buljong i vattnet eller en klick smör under det att grynen förväller är enkla sätt att lyfta smaken.

Inte så svårt eller hur! När du lagat ditt första kryddsmör är det dags att exprimentera fram ditt eget kryddsmör.

Tips

Vad du behöver